9 fantastiska sätt att inspirera andra

Du lär dig en hel del saker som går igenom SEAL-träning. Du lär dig att fokusera. Du lär dig uthållighet. Du lär dig den flyktiga naturen av smärta. Mest av allt lär du dig att kalla den sista inspirationen att bära dig genom dagen.

Effektiva ledare måste välja rätt taktik för rätt uppdrag, oavsett om det är styrelserummet eller slagfältet. Inspirerande andra kommer i otaliga olika former. Här är nio ledarskapsriktlinjer för att inspirera andra:

1. Fokusera på relationer. En av de första citat jag hörde när jag kom in i den nuvarande karriären var: “Ingen bryr sig om hur mycket du vet, tills de vet hur mycket du bryr dig.” Ser tillbaka på min speciella verksamhets karriär utförde SEALs aldrig ett enda uppdrag utan yttre stöd av andra myndigheter eller motsvarigheter. Allt var nätverkat, det var allt “vem du visste” (mycket som allt annat i världen).

2. Lämna ego bakom. Om du verkligen vill påverka människor, låt dina handlingar tala för sig själv. Det är ett tidlöst adage som fortfarande stämmer idag, men om du är så fantastisk på någonting så behöver du inte berätta för någon för att de redan vet.

3. Identifiera vinnande. När du vet vad vinnande (dvs slutstaten) ser ut så är allt du behöver göra, zig och zag för att komma dit. För att uppnå den största potentialen och minimera bortkastad ansträngning, identifiera exakt vad du ska efter och se till att ditt folk gör det också. Redundans uppkommer när kommunikationen faller.

4. Använd högkvalitativ talang. Utomlands, det fanns tider när vi bara anställde en handfull operatörer eftersom det var allt som uppdraget krävde. På samma sätt, när du smalnar ner det önskade slutstaten, jobba du bakåt för att identifiera vem som bäst hör hemma. Om samma namn uppstår igen och igen är det dags att överväga successionsplanering.

5. Ställ dem gratis. Öppna regeringarna och låt det mänskliga behovet av autonomi och relevans blomstra. Människor vill göra bra och lyckas, men det som ofta stifter tillfälle är process. Daniel Pink, i sin bästsäljande bok Drive, kallar det här “syftet motivet”. Ge istället människor en riktning, en tidslinje och befogenhet att agera.

6. Lyssna aktivt. Det finns två typer av lyssnare: de som försöker förstå, och de som försöker förstås. De förra ignorerar sina egna fördomar, eftersom de tålmodigt väntar på att förstå andras synvinkel, medan de senare nervöst väntar på att du slutar prata så att de kan prata.

7. Bekämpa din entusiasm. Alltför upphetsade, positiva, deprimerade eller negativa människor tenderar att fungera som sociala handgranater, vilket är anledningen till att känslomässig intelligens (EI) är så viktig. EI är en förmåga att tolka känslor både i sig och andra och består av fyra delar: självmedvetenhet, social medvetenhet, självhantering och relationshantering. Att bota din entusiasm faller i mitten av alla fyra, för att ingen vill vara runt någon grenad när stiftet dras.

8. Bygg din motståndskraft. Visar hur mycket du kan hantera – fysiskt, mentalt, känslomässigt – kan vara onta inspirerande för andra. Alla tycker om att höra historier om föräldern som lyfte upp en bil för att rädda ett barn, eller den ovanliga rasen till rikedomens succeshistorier. När du gör mer blir du mer.

9. Tala upp. Människor behöver veta två saker: var du står på ett visst ämne och var de står med dig. Animositet och svartsjuka bildas när människor är osäkra på hur andra värdesätter dem. Jag tror på att de flesta nyheter är goda nyheter eftersom det alltid finns något att lära sig oavsett vad. Ta alltid bort något som gör dig bättre.

Du vill inspirera andra att fokusera på den ena källan du kan hantera bäst: du. Specifikt dina handlingar. Syfta att träna minst en av ovanstående saker varje dag och du kommer att bli förvånad över den inspiration som följer.