7 sätt att hitta inspiration på jobbet

De flesta ledare spenderar mycket tid och ansträngning med tanke på hur de bäst kan inspirera sina lag. Att kunna lyfta människors ande och motivation är en viktig färdighet, särskilt i de turbulenta och stressiga tider som vi alla nu arbetar med.

Men hur mycket uppmärksamhet ger vi som ledare för att hitta den inspiration vi behöver först – för oss själva. Om vi ​​inte kan aktivera entusiasmen och vitaliteten som bränner vår egen kreativitet och ansträngning, hur kan vi hoppas att göra detsamma för andra?

Inspiration är inte en känsla som vi kan kalla på vilja. En del av dess utmärkelse härrör från det faktum att den ligger utanför vår omedelbara kontroll. Men en forskningsstudie som jag nyligen har tagit upp i erfarenheterna från ledare från en mängd olika områden har skapat en del viktiga insikter. Det finns många sätt på vilka vi kan öka sannolikheten för inspiration att besöka oss. Här är sju för att komma igång:

1. Självrannsakan
Det första steget är att skära ut tid för att tänka på dig själv och ditt ledarskap. Det låter enkelt, men så ofta är vi översvämmade med slitna back-to-back-möten och överflödiga uppgiftslistor. Att skapa lite “mig tid” kan ibland känna sig självgivande, men det är verkligen viktigt om du ska trivas som ledare. Det kommer också att ge dig möjligheter att tänka på följande utmaningar.

2. Följ dina passioner
Vi har alla ett unikt perspektiv på de saker vi finner mest fascinerande och roligt i livet. Den stora frågan för dig personligen är om ditt arbete är inriktat på de som är mest viktiga för dig. Vilka är de ämnen du tycker är spännande? Vad är aktiviteterna som du tycker är spännande? Om du kan koncentrera dig på att göra de saker du har mest passion för, kommer din personliga anda snart att reagera.

3. Använd dina talanger
En av de djupaste inneboende mänskliga motivationerna är en önskan att förbättra oss själva. Självkänslan är nära relaterad till den tro vi har i våra personliga styrkor och kvaliteter. Genom att hitta sätt att applicera och sträcka dina egna speciella talanger, kommer du att utveckla en uppfriskande känsla som du gör det mesta av dig själv och uppfyller allt som du kan bli som en person.

4. Lev dina värdden
Som ledare är den inverkan vi har på människorna och världen runt oss kritisk. För att inspirera och styra oss måste vi vara i kontakt med de värderingar vi tror på och bryr oss mest djupt. Vilka är de principer du vill stå för och upprätthålla? Hur utformar de din strategiska agenda? Och lika viktigt, hur bra är du förkroppsligar dem på det sätt du beter sig som ledare?

5. Definiera ditt syfte
Om ledarskap handlar om att förändra världen till det bättre hjälper vår syfte att definiera hur vi tänker göra det. En hjärtlig känsla av syfte är förankrad i våra passioner, talanger och värderingar och ger oss något att leva för och att arbeta för. Försök fånga i en kort och pithy fras skillnaden du vill göra som ledare. Du vet att du har knäckt den när du upptäcker en idé som driver dig framåt med en spänning, upplösning och mening.

6. Sök positiva triggers
Vi har medvetet fokuserat på de inre drivkrafterna för vår inspiration, men det finns också en mängd potentiella externa triggers. Människor du gillar och respekterar, utmaningar som sträcker dina möjligheter, upplevelser som stimulerar dig att tänka annorlunda. Sök ut och omfamna världens många underverk, speciellt de du vet är mest sannolikt att utlösa en hiss i dina andar.

7. Välj ditt mindset
Våra tankar bestämmer hur vi känner av världen och vår plats inom den. Inspiration tenderar att blomstra när vi är öppna, mottagliga och generösa; när vi letar efter möjligheter och lär oss om oss själva. Genom att välja de perspektiv vi tar till olika situationer, istället för att låta dem hända som vanligt, har vi ett underbart tillfälle att forma vår erfarenhet av livet på mer positiva och upplyftande sätt.